Veldhoven: technische hoogstandjes en bourgondisch Brabant ontmoeten elkaar

Veldhoven is een gezellige gemeente in Noord-Brabant, ten Zuidwesten van Eindhoven. Hier vind je een unieke combinatie tussen technische wetenschap, bourgondische gezelligheid en een rijkdom aan natuur. Je woont hier in de Brainport regio, een broeinest van innovatie. Dit zie je terug aan de grote hoeveelheid prestigieuze technologische bedrijven in deze regio. Fijn als je een goede baan zoekt dus! Maar het is niet alleen maar hard werken in Veldhoven, er worden ook veel leuke evenementen georganiseerd op cultureel en culinair vlak. Ieder jaar geniet je bijvoorbeeld van het ultieme festivalgevoel op CityFest, komt de fijnproever in je naar boven op “Veldhoven proeft” en zie je de professionele wielersport van dichtbij als toeschouwer bij de Omloop der kempen. Extra bijzonder: in 2021 viert Veldhoven haar 100jarig bestaan, wie weet kun jij dit wel als een echte Veldhovenaar meemaken!

Vervoer (auto, fiets, openbaar vervoer)

Jouw nieuwe appartement in The Village is uitstekend bereikbaar. Per auto rijd je via de Meerhovendreef in 5 minuten naar de A2. Zo reis je eenvoudig naar Maastricht, Utrecht en Amsterdam. Reis je liever met het OV? Er is een bushalte naast The Village, zodat je snel op weg bent. Veldhoven heeft geen eigen treinstation, in 20 minuten per bus kom je op Centraal Station Eindhoven. Maar ook met de (elektrische) fiets kom je al een heel eind. Er zijn goede fietsverbindingen aanwezig naar Eindhoven, waaronder de "Slowlane": verwarrend genoeg een fietssnelweg waarop je ook met de elektrische fiets of pedelec mag fietsen.

Voorzieningen

Veldhoven heeft alles in huis. Een uitgebreid winkelaanbod, goede zorg, diverse scholen, kinderopvang en sportvoorzieningen, noem het maar op! Voor je dagelijkse boodschappen hoef je niet ver. De dichtstbijzijnde supermarkt is slechts een paar minuten fietsen van je verwijderd. Voor wat uitgebreider shoppen kun je goed terecht in City Centrum Veldhoven, na 10 minuten fietsen gaat er een wereld voor je open! Je vindt hier niet alleen een goed gesorteerd winkelaanbod, maar ook een bioscoop, theater en bibliotheek. En heb je zin in een dagje shoppen "till you drop" dan kun je met volle teugen genieten in Eindhoven. Naast de grotere ketens vind je hier ook veel concept stores, designer items en natuurlijk gezellige restaurants en koffiebarretjes.