Je droomwoning gevonden

De verhuur van de maisonettes en appartementen in The Village verloopt volledig online. Van inschrijven tot ondertekenen, allemaal vanaf je eigen luie stoel. Wat kun je verwachten tijdens het inschrijfproces? Hieronder lees je de stappen die nodig zijn van inschrijving tot sleuteloverdracht.

Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen & toewijzen

Ter voorbereiding

Een goed begin is het halve werk! Start daarom eerst met een controle om er achter te komen of je aan de huurvoorwaarden en inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Daarna zoek je via de woningzoeker of het totaaloverzicht naar de woning(en) die bij jouw woonwensen en je inkomenssituatie past, en noteer het adres / de adressen. Heb je jouw droomwoning gevonden? Start dan met je online inschrijving!

 1. 1. Start inschrijving
 2. Bovenaan de pagina vind je een button met “direct inschrijven”. Hiermee kun je de online inschrijving starten. Je wordt naar een beveiligde omgeving doorverwezen waar je je gegevens kunt invullen en je documenten kunt uploaden. Welke documenten we van je vragen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De regels & tips voor het uploaden van de documenten vind je op deze pagina.
   1. 2. Doorlopend matchen
    Alle kandidaten die voldoen aan de inkomensrichtlijnen en hun dossier volledig hebben ingevuld, worden doorlopend gematcht met de nog beschikbare woningen. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor 1 woning zijn, wordt de toewijzing bepaald middels een digitale loting.
   2. 3. Indien geen match
    Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover geen e-mail. Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe loting gehouden. Daarin wordt iedereen die tot dat moment is ingeschreven meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.
   3. 4. Match
    Indien je gematcht bent met een van de beschikbare woningen, ontvang je per mail bericht dat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen. Je kunt de voorlopige toewijzing accepteren in je dossier. De woning is dan niet meer beschikbaar voor andere kandidaten. Jij gaat dan verder in het verhuurproces voor die woning. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.
   4. 5. Documenten akkoord
    De documenten worden nog eenmalig gecheckt door de vastgoedmanager. Is alles inderdaad compleet? Er wordt dan een BKR credit check en eventueel een PEP en/of sanctietoets van het BKR uitgevoerd. Indien alles inderdaad akkoord is, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digitaal hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!
   5. 6. Sleuteloverdracht
    Tijdens de sleuteloverdracht wordt jouw identiteitsbewijs gecontroleerd middels speciale software. Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs of paspoort meeneemt, een rijbewijs wordt niet als geldig identiteitsbewijs gezien.