Algemeen
Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Denk hierbij aan kosten voor het gebruik en onderhoud van de algemene ruimten. De hoogte van de servicekosten zijn nog niet vastgesteld.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De verwachte oplevering is:

  • Fase 1
  • Gebouw 1: medio juni 2021
  • Gebouw 2: medio juli 2021
  • Gebouw 3: medio september 2021
  • Fase 2: gebouw 4 en 5, oplevering oktober/ november 2021

Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kijk dan regelmatig op onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een mijlpaal en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De verhuur is gestart! Je kunt dus aan de slag met je online inschrijving. Via de woningzoeker of het aanbodoverzicht kun je de woning zoeken die past bij jouw woonwensen. Noteer het adres / de adressen van jouw voorkeurswoning(en), zodat je deze kunt invullen bij de inschrijfprocedure. Lees ook nog even aandachtig de informatie over de huurvoorwaarden en inkomensrichtlijnen. Zo kun je zelf al berekenen of je aan de eisen kunt voldoen.

Kan ik de woningen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om je toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsen vind je op deze website impressiebeelden. Dit zijn animaties gemaakt op basis van de gegevens van de woning, zoals de indeling en afmetingen. Het zijn dus geen foto’s van een echte woning.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat je die ontvangt!

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen en maisonettes in The Village worden verhuurd in de vrije sector. Daarom is het niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus rekening mee wanneer je de huur opzegt of je woning verkoopt.

Toetsing en inkomen
Aan welke criteria moet ik voldoen?

Om in aanmerking te komen voor een woning is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet je zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Zodra de verhuur start, kun je het online inschrijfproces starten. Hier wordt gevraagd om gegevens over je inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of je aan de inkomenseis voldoet.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen, ook op de langer termijn. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de huurprijs per maand;
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Vakantiegeld, vaste bonus en vaste dertiende maand tellen mee in het berekenen van je bruto maandinkomen.

Eigen vermogen
Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast je eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Kan ik als ondernemer een woning huren?

Ja hoor! Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 2 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Kan ik als uitzendkracht een woning huren?

Het is belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kun je niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een lening, en telt daarom niet mee als inkomen.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het helaas niet mogelijk om ouders of derden garant te laten staan. Het is van belang dat de huurders zelfstandig de huur kunnen betalen en aan de inkomensrichtlijnen voldoen.

Inschrijven
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Bovenaan op de website staat een button met ‘direct inschrijven’. Je kunt vervolgens een account aanmaken voor ‘mijn omgeving’; een online dossier waarin je veilig jouw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Lees hier meer informatie over het aanleveren van documenten en bekijk de documentenchecklist.

Welke documenten moet ik uploaden?

Tijdens het inschrijfproces worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan je identiteit en je inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijg je hier meer uitleg over en zie je in jouw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd. Op deze pagina vind je een overzicht van welke documenten je kunt verwachten en waar je op moet letten bij het uploaden van deze documenten.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, in loondienst voor bepaalde tijd bent, je niet volledig aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen of in het geval van afwijkende situaties.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Vanaf de start van de verhuur krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over je inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload je de gevraagde documenten in je dossier. Deze documenten tonen aan dat de door jou ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de door jou ingevulde gegevens, je voorkeurswoningen en eventuele toewijzingscategorieën. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet.

Huren & voorwaarden
Wie mag een woning huren en bewonen?

Als je jezelf inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente waar de woning staat én er zelf gaat wonen, kun je een woning huren. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de woningen.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni. 

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Helaas is het niet toegestaan om te huren met woningdelers. Je mag huren als alleenstaande, samenwonenden of als gezin.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit de woning (of tuin) en geen schade aan de woning toebrengt.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten en decoreren. Dus je mag wanden `sausen` of (opnieuw) behangen.  Houd er rekening mee dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in het oorspronkelijke staat moet terugbrengen. 

Kozijnen en deuren mag je niet schilderen. Boren in tegels (badkamer, toilet, keuken) is niet toegestaan.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en het laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Hierbij is het belangrijk dat de vloer en ondervloer goed geleiden, omdat er anders veel warmte en energie verloren gaat. Vraag hierover advies bij een vloerenspecialist.

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Kwaliteit
Hoe is de keuken ingericht?

De appartementen zijn voorzien van luxe Keller keukens. De keukens zijn wit van kleur, hebben een antraciet/zwart composiet stenen aanrechtblad en zijn en voorzien van inbouwapparatuur zoals: inductiekookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie of koelkast met vriesvak (afhankelijk van woningtype), combi-oven en vaatwasser. De keukenopstelling kan per appartement verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden.

Hoe is de badkamer ingericht?

De appartementen worden opgeleverd met een comfortabele badkamer voorzien van (inloop)douche, (dubbele) wastafel en spiegel. De 2kamerappartementen en 3kamerappartementen hebben een separaat toilet, de maisonettes hebben een 2e toilet op de badkamer. De badkamer is volledig betegeld. De wandtegels zijn wit van kleur en de vloertegels antraciet/zwart. De badkameropstelling kan per appartement verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden.

Hoe is het separaat toilet afgewerkt?

De wanden zijn deels betegeld met witte wandtegels, daarboven is wit spuitwerk aangebracht. Op de vloer liggen zwart gespikkelde vloertegels. Het toilet is voorzien van een hangcloset, een fontein met kraan en een closetrolhouder.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De woonkamer, hal en slaapkamer(s) zijn met behang in een neutrale kleur afgewerkt. Het plafond en de wand in het toilet boven de tegels wordt voorzien van wit spuitwerk.

Hoe wordt de woning verwarmd?

De appartementen worden verwarmd middels een ventilatie warmtepomp, welke in de technische ruimte van de woning staat. De woonkamer en keuken zijn voorzien van vloerverwarming, de slaapkamer(s) en hal worden verwarmd door middel van een elektrische convector. De badkamer is daarnaast voorzien van een elektrische decorradiator.

Voorzieningen
Zit er een berging bij het appartement / maisonette?

Voor de appartementen die in de eerste fase in de verhuur gaan geldt:

Huur je een tweekamerappartement, dan heb je een bergkast op de etage waar de woning zich bevindt van 2.1 m²  en kun je gebruik maken van de gemeenschappelijke fietsenberging.

Huur je een driekamerappartement of maisonette, dan heb je een externe berging op de begane grond van circa 5 m², de exacte afmeting kan per woning verschillen. De afmetingen vind je terug op de prijslijst.

 

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Afhankelijk van het type appartement dat je huurt kun je je fiets stallen in je eigen berging of in de gemeenschappelijke fietsberging.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Je kunt parkeren op de parkeerplaatsen die tussen de gebouwen worden gesitueerd.

Zijn er laadpalen voor mijn elektrische auto?

Bij ieder gebouw worden 2 parkeerplaatsen voorzien van een oplader voor elektrische auto’s.